Centrum buddhismu Diamantové cesty
Komenského 1
586 01 Jihlava

Poštovní adresa: Centrum Buddhismus Diamantové Cesty, Jihlava Komenského 1

Telefon: +420 773 057 108, +420 773 332 355,
Email: [email protected]
www: http://www.bdc.cz/jihlava/

Pravidelný program centra

Neděle: 18:30 meditace na 16. Karmapu

 

O našem centru

Jihlavská meditační skupina Buddhismu Diamantové cesty se začala pravidelně scházet již v roce 2005. Nadšení prvních zájemců o rozpoznání podstaty své mysli bylo omezeno nevhodnými prostory – sdíleli jsme s malými dětmi pionýrskou klubovnu a neměli tak možnost neomezeného přístupu k společné meditaci. Touha po vhodnějších prostorech vedla v roce 2010 k pronájmu samostatné kancelářské místnosti několik stovek metrů od jihlavského náměstí. Prostory nám umožňují setkávat se kdykoliv chceme a bez překážek se tak společně věnovat našemu rozvoji. Od nového roku 2022 jsme se přestěhovali do nových prostorů na ulici Komenského 1.

V současnosti se scházíme jednou týdně na společnou meditaci. Tato sezení jsou vhodná i pro zájemce z řad veřejnosti, kteří se chtějí dozvědět něco o buddhismu Diamantové cesty a o našich metodách rozvoje.

Mimo tato pravidelná sezení organizujeme společné Ngöndro meditace, veřejné i interní přednášky, společné návštěvy okolních center BDC (Znojmo, Brno aj.). Zejména však využíváme všechny příležitosti, kdy se můžeme setkat s našimi velkými učiteli, ať na víkendových nebo celotýdenních letních kurzech.

Všichni zájemci, kteří se chtějí dozvědět více o buddhismu Diamantové cesty, zapůjčit si knížku nebo si vyzkoušet buddhistickou meditaci jsou u nás vítáni.